Coaching

In maximaal 5 sessies meer grip op je leven? Het kan echt! Met coaching meer zelfvertrouwen, werkplezier en levensgeluk. 

Coaching

Zonder zelfvertrouwen geen succes. Zelfvertrouwen is de belangrijkste eigenschap om in het leven te slagen.  Mensen met zelfvertrouwen voelen zich gelukkiger, zijn succesvoller in werk en relaties en hebben minder last van stress.

Iedereen voelt zich wel eens onzeker. De start van een nieuwe onderneming, baan of project. Jij denkt: “kan ik dit wel aan?”.

Dat is normaal.

Want je bent een topper in je werk, dat zegt iedereen.

Alleen, geloof je het zelf niet. Stiekem ben je ervan overtuigd dat je de boel voor de gek houdt. Dat je geluk hebt gehad. Je bent echt niet zo goed als zij denken. Maar dat vertel je aan niemand. Het is jouw geheim. En je kan je al helemaal niet voorstellen dat er meer mensen zijn zoals jij.

Je bent echt niet de enige.

Nee, éécht niet. In mijn praktijk behandel ik jaarlijks tientallen mensen net als jij. Maar liefst 70% van de mensen heeft wel eens last van het “impostor syndroom”. Dit is een vorm van onzekerheid waarbij feitelijk vaststaat dat je intelligent bent en competent. Dit blijkt uit je diploma’s en c.v. en toch geloof je het niet. Hoe vaak anderen ook zeggen dat je een topper bent. Jij vindt je jezelf maar een amateur. Of zoals een cliënt (zij is promovendus op een universiteit) zegt: “ ik voel mij een poetsvrouw die per ongeluk op de universiteit is beland”

Gelukkig groeien de meeste mensen er overheen. Maar niet iedereen.

En dat blijken opvallend vaak vrouwen te zijn en personen met een migratie-achtergrond.

En waarom juist vrouwen?

Uit internationaal onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat vooral de omgeving waarin je werkt bepalend is. Vrouwen en personen met een migratie-achtergrond vormen vaak de minderheid in hun positie en voelen zich buitenstaanders. En dit blijkt op onbewust niveau door te werken. Zij voelen zich vaker onzeker en ongewenst. En soms is dit ook gewoon zo.

Ik werk voor mijzelf en ik voel mij ook onzeker.

Het impostor-syndroom gaat heel vaak samen met perfectionisme. Ik hoor van mijn cliënten dat zij geen geld durven te vragen voor hun diensten. Of dat zij veel te veel uren steken in hun werk. Het is nooit goed genoeg. Of zij durven zichzelf niet te promoten of zichtbaar te zijn. Vaak voelen mijn cliënten zich generalist en willen zij overal verstand van hebben maar tegelijkertijd eisen zij ook van zichzelf dat zij specialist moeten zijn. Om gek van te worden.

Dan maar weer in loondienst, ergens anders gaan werken of juist voor jezelf beginnen?

Nee, dat is geen oplossing. Je onzekerheid zit van binnen. Echte verandering komt van binnenuit. Zolang je jouw problemen niet aanpakt, geef je ze een kans om te groeien.

Wat helpt dan wel?

Als je er alleen niet meer uitkomt dan kan coaching of counseling jou echt helpen. Coaching is bedoeld voor de wat simpelere vragen. Als coaching niet helpt is counseling een goede optie. Met counseling nemen wij een kijkje in jouw binnenwereld. Welke belemmerende overtuigingen heb je en hoe word jij getriggerd in de buitenwereld? Wij kijken naar jou als geheel. Je gedachten, gevoelens, lichaam jij als één geheel.

En als praten alleen niet helpt, nemen wij een deep dive in je onderbewuste.

Ik geloof in maatwerk. Je krijgt de beste begeleiding die jij verdient. Wetenschappelijk onderbouwd en gericht op verandering.

De trajecten zijn kortdurend. De meeste mensen zijn met 5 tot 8 sessies echt klaar.

Hoe werk ik?

Je bent welkom in mijn praktijk aan huis in Amersfoort. Makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of met de auto. Gratis parkeren

of

Online. Alle sessies zijn in principe online mogelijk.

Wat kost het?

Een sessie duurt 1 uur en kost EURO 85,- inclusief btw

Cliënten die mee willen werken aan mijn onderzoek naar het “ impostor syndroom”, betalen het gereduceerde tarief van

EURO 40,- per sessie

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek?