3-daagse Dramadriehoektraining

De training over manipulatie en machtsspel

Er zijn veel trainingen en workshops over de dramadriehoek er is er maar één die in nauwe samenwerking met de bedenker van de dramadriehoek Dr. Karpman tot stand is gekomen en zijn keurmerk draagt

3-daagse Dramadriehoektraining

Doe mee met deze training  onder leiding van certifying mastertrainer Jerome Lefeuvre en leer op een bijzonder effectieve manier de valkuilen van machtspelletjes op het werk en in je persoonlijk leven te ontwijken.

Machtspelletjes, kantoorpolitiek komen in alle lagen van organisaties voor. In sommige omgevingen is het goed kunnen spelen van “politieke spelletjes” een voorwaarde om de top te bereiken. Werknemers die hier niet tegen kunnen, haken af en vertrekken teleurgesteld. Dit zijn soms talentvolle werknemers die van waarde zijn voor de organisatie.

Elke dag weer wordt er ergens een machtsspel gespeeld, zowel op het werk als thuis. In plaats van een open en constructieve dialoog kiest men voor het machtsspel. Dit kost veel energie en resulteert in negatieve conflicten en een slechte sfeer. Vaak hebben mensen niet eens door dat zij bezig zijn met het spelen van machtsspelletjes. Zij pakken automatisch een rol die hen in het verleden vermeend korte termijn succes heeft opgeleverd. De tijd die zij besteden aan het spelen van spelletjes gaat ten koste van de effectiviteit van het werk.

Het Karpman Process Model: leert je beter met conflictsituaties om te gaan. Deze te analyseren en authentiek op te lossen, manipulatie te voorkomen en je prestaties te verbeteren. Van conflict naar dialoog.

De training wordt gegeven door een van de wereldwijd beste trainers op dit gebied: Jerome Lefeuvre uit Frankrijk. Jerome is persoonlijk opgeleid door dr. Stephen Karpman (de ontdekker van de dramadriehoek) en heeft deze training samen met dr. Karpman ontwikkeld. Jerome is de enige ter wereld die trainers en coaches in deze theorie mag certificeren. Je leert van de mastertrainer zelf de zuivere theorie om authentiek met conflicten om te gaan.

Wat leer je tijdens de training:

  1. Je leert de rollen die jezelf en anderen spelen te herkennen.
  2. Je leert de uitnodiging van je gesprekspartner om in het spel te stappen herkennen en hoe je authentiek met een conflict omgaat zonder in het spel mee te gaan.
  3. Je leert de valkuilen van manipulatie voorkomen.

Aan het einde van de training:

  1. Ben je in staat om conflictsituaties beter te doorgronden en authentiek op te lossen.
  2. Herken je de waarschuwingssignalen van het begin van het psychologische spel.
  3. Weet je hoe je uit het spel kunt stappen en hoe je kunt voorkomen dat je er in stapt.

De training wordt (in het Engels) gegeven in 3 dagen (in totaal 21 uur). De oefeningen zijn praktisch en direct toepasbaar in het dagelijks leven.

Schijf je nu direct in: