Het is donderdagmiddag 14 uur. Je bent al de hele dag een beetje nerveus. concentreren lukt niet echt. Dan mors je ook nog koffie over je bureau. De rest van de dag loop je met een koffievlek op je mouw. Het is zo’n dag. Je kan niet wachten tot die voorbij is.

Naar huis kan je nog niet. Want je hebt nog 1 afspraak staan: je beoordelingsgesprek. Het zweet breekt je uit bij de gedachte. Je functioneert goed en eigenlijk ben je wel toe aan een volgende stap. Je vindt het lastig om dit aan te kaarten bij je je leidinggevende. Ben ik wel goed genoeg? Ik wil niet te opdringerig overkomen. Het is 15.00 uur. Je loopt in gedachten verzonken richting de vergaderkamer.

In je hoofd hoor je stemmen. Stel geen eisen, wees bescheiden, niet opscheppen, houd rekening met anderen, wees aardig en lief, je bent niet goed genoeg, neem genoegen met wat je krijgt, vraag niet om wat je wilt, wie denk je wel niet dat je bent. Er is ook een stem en die zegt zachtjes: “ikI ben heel goed in mijn werk, ik ben toe aan een nieuwe uitdaging”. Dit stemmetje wordt steeds zachter. Je hart gaat steeds harder bonsen en de stem: “vraag niet om wat je wilt” wint.

Deze stem: kost je geld. Heel veel geld. Geld wat jou toekomt maar je laat liggen. Of je nu in loondienst bent of ondernemer.

Want geld is toch niet belangrijk?! Het gaat er toch om dat je de dingen doet die je leuk vindt? Yeah right! Als of je moet kiezen.

Je onzekerheid kost je geld. En staat je geluk en je succes in de weg. Het verschil tussen verlsngen naar het weekend of niet kunnen wachten tot het weer maandag is. Het verschil tussen blijven klagen en conflicten aangaan, het verschil tussen valse bescheidenheid en oprecht zijn over je ambities. Het verschil tussen jezelf ontkennen en jezelf durven zijn. Het verschil tussen onzichtbaar zijn en zelfvertrouwen uitstralen.

Ben je klaar met de onzekerheid. Wil je die stemmetjes in je hoofd het zwijgen opleggen maar weet je niet hoe? Kies dan voor 1 op 1 coaching met mij. Wil je eerst kennismaken? Dat kan! Het eerste gesprek is altijd gratis zonder enige verplichting.