De afgelopen weken was ik ziek, er kwam niks meer uit mijn handen. Ik schreef geen blogs meer en was weinig actief. De dagen vlogen voorbij, ik voelde mij steeds beroerder. Gelukkig was er mijn ipad. Op het wereld wijde web is er altijd afleiding te vinden. Het werd maar niet beter ik ging naar de dokter, vage klachten, ik werd doorverwezen naar de specialist. Die wist het eigenlijk ook niet maar schreef toch maar wat voor. En erg prettig ik kreeg aandacht en erkenning van de dokters. Minder prettig, ik heb last van de bijwerkingen en de klachten houden aan.

Wat nu? Stoppen met de medicijnen, weer naar de dokter? Ik weet het even niet of toch wel? Na een confronterend gesprek met mijzelf kwam de diagnose. Ja ik heb medische klachten maar Ik lijd vooral aan het ik moet perfect zijn virus. Het giert door mijn lijf, en werkt verlammend. Ik vertoon uitstelgedrag. Ik schreef geen artikelen meer omdat ze niet perfect waren. Ik had geen inspiratie meer. Wat had ik nog toe te voegen alles was toch al een keer gezegd. De stemmetjes in mijn hoofd: je kan het niet, je kan het niet, je kan het niet. Het voelt zo oncomfortabel om iets te doen waar ik nog niet goed in ben dat ik het daarom maar liever niet doe. De faalangst.  Mijn sabotagedrag ik ga op zoek naar meer informatie om het perfect te kunnen. Boeken lezen, cursussen volgen. Ik ben er pas klaar voor als ik het perfect beheers. En tot die tijd stel ik het uit. Dit verhaal kent een happy end. Ik gaf mijzelf een schop onder de kont.

Uitstelgedrag heeft niks met luiheid te maken het is een mentale blokkade die bij veel bij high-achievers voorkomt. Ook de mensen die hard werken en op hoog niveau presteren hebben hier last van. De oplossing wist ik ook:

1. Kom in actie;
2. Geef jezelf de permissie om fouten te maken en hiervan te leren;
3. Verander je gewoonten: En last but not least
4. Beloon je zelf.

Vanmorgen stond ik op met het voornemen om een blog te schrijven. Het was een hele strijd om tegen mijn gewoonte in niet eerst al mijn social media accounts te checken maar deze tekst op te schrijven. En al is het niet perfect. Ik heb het toch maar gedaan , yeah actie!! En de beloning? Ik geef mijzelf een schouderklopje en hoop dat ik iemand die dit leest kan inspireren om in actie te komen.