Ik ben Debbie van der Veen en dit is mijn verhaal

Het domste meisje ter wereld met een salaris van meer dan een ton, dat was ik. Ik voelde mij een bedrieger, een C-acteur in een slechte film. Ik had een superbaan, op papier dan hé! Iedereen om mij heen was superslim. Althans dat dacht ik toen. Mijn grootste angsten: praten in vergaderingen, bang om iets doms te zeggen. Fouten maken, domme dingen zeggen en ontmaskerd te worden als bedrieger. Ik voelde mij als een oplichter die elk moment door de mand kon vallen. Mijn werkleven voelde als één groot toneelstuk. Ik sliep slecht en kreeg ook nog de diagnose reuma.

Ja ik had veel werkervaring, kennis, ik kan werken als een paard, ik had 2 universitaire diploma’s en toch was ik ervan overtuigd dat ik niks kon. Ik voelde mij waardeloos en nam ontslag. Een goede coach heb ik gezocht maar niet gevonden.

Carriereswith

Een carrièreswitch volgde. Ik ging steeds harder werken maar de onzekerheid, de onrust in mijn kop en het slechte slapen bleven. Oververmoeid en uitgeput van het harde werken en slechte slapen moest ik na 7 jaar aan mijzelf toegeven dat het zo niet langer meer kon. Er moest echt iets veranderen, er was maar één persoon die dat kon en dat ben ik zelf. Ik gooide het roer om. Ik ging gedrag weer studeren en werd coach.

Nu!

➡ Waar sta ik nu? Ik voel mij geen bedrieger meer en ik geloof in mijzelf. Ja ik zeg wel eens iets doms en ik mag fouten maken. Leuk vind ik het nog steeds niet maar tegenwoordig kan ik het hebben van mijzelf. Wetende dat ik meestal eerst denk en dan roep en dat fouten maken helpt om te leren. Ik kijk niet meer op naar anderen. Iedereen heeft zijn eigen shit, sommigen weten het beter te verbergen. Ik heb mijn eigen mening en kom er voor uit. Als de meute naar rechts gaat, doe ik een stap naar links. In groepen laat ik mijn stem horen ook als het die van de minderheid is. Ik sta voor wie ik ben en waar ik in geloof. Ik snap mijzelf en het gedrag van anderen beter. Iedereen heeft recht op een eigen mening, ik hoef er niks mee.

Mijn levensmotto: niets of niemand kan mij een slecht gevoel geven zonder mijn toestemming.

➡ Nu heb ik een eigen praktijk en help ik vrouwen zoals ik zelf toen was. Als ik toen de juiste coach had gevonden en wist wat ik nu weet had ik andere keuzes gemaakt en nooit mijn baan opgezegd.

Handig om over mij te weten:

  • Ik houd niet van vaag gedoe. Van “the law of attraction” krijg ik jeuk. Ik ben echt super nuchter. Van drama houd ik niet behalve op t.v.
  • Huilen met de wolven in het bos doe ik niet.

Nog wat weetjes:

  • Ik mediteer niet, ik kook.
  • Luisteren en lezen vind ik leuker dan praten.
  • Mensen maken niet zoveel indruk op mij,  berggorilla’s wel.
  • Ik ben allergisch voor katten en toch dol op Bor de kat van de buren.
  • Ik ben getrouwd met Richard. Wij hebben geen kinderen. Dat hadden wij graag anders gewild maar je kan niet alles hebben in het leven. Ik ben gelukkig.

WAT WIL JIJ VANDAAG VERANDEREN?